Saturday, 26 January 2013

TERBONGKAR! Rahsia Kurus Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

Semalam saya sekadar mencoretkan di FB dedikasi saya kepada teman-teman seperjuangan saya di whatsapp -Group Jihad Untuk Sihat atau singkatannya JUS. Bermula dari awal Januari tempoh hari, kami berhimpun dengan matlamat untuk sihat. Sihat agar terus ringan untuk menunaikan ibadat dan kuat untuk menyumbang kepada ummat.

Dalam tempoh 25 hari ini, ada pelbagai fasa dan rasa yang saya lalui. Sungguh kehadiran teman-teman JUS saya terutamanya Kak Najibah yang memberikan saya semangat dan inspirasi untuk bermula. Setelah bermula mereka setia di sisi, mendokong dan menyokong saya.

Kehadiran mereka adalah rahmat dari Allah untuk saya.

Justeru, saya menyatakan penghargaan kepada mereka di Facebook saya setelah 6kg berjaya dinyahkan. Bagi saya yang sememangnya gemuk ini kehilangan 6kg tidak ketara mana perubahan tubuh, tapi saya dapat merasakannya dan ia nikmat yang cukup besar untuk saya syukuri.

Tanpa disangka-sangka ramai pula teman-teman yang komen dan minta tips bagaimana saya nyahkan 6kg tersebut. Dek kekangan masa yang ada saya belum bejaya mengolah dengan baik perjalanan saya selama 25 hari tersebut. Walaubagaimanapun saya kongsikan rahsia Ustazah Siti Nor Bahyah yang berjaya nyahkan 16kg dari berat beliau. Saya baru bermula tetapi Al-Fadhilah Ustazah sudah pun berjaya.

InshaAllah saya akan berusaha untuk kongsikan perjalanan saya secepat mungkin.

Mari kita lihat rahsia Al-Fadhilah Ustazah


  • Doa tanpa jemu, doa hari-hari besungguh dan Ustazah berkesempatan untuk berdoa di depan Ka'abah. Alhamdulillah biarpun lama menunggu, akhirnya Allah kabulkan.
  • Ustazah minum kopi senyum :) Ramuan makanan sunnah dalam kopi senyum sangat bagus untuk kesihatan dan rahsia awet muda. Ramai yang dah cuba. InshaAllahm jika digandingkan dengan kurangkan makan nasi atau tak makan nasi untuk sementara waktu ganti dengan protein seperti ayam, ikan, banyakkan makan sayur. InshaAllah boleh turun 4-6kg. Nak cuba kopi senyum, sila call agenya di 0134712984 @ 0163267882. Kalau nak turun lebih banyak lagi ikuti langkah seterusnya.
  • Ustazah dapatkan menu diet dan nasihat serta pemeiksaan kesihaan dari Dr Lina di Timeless Clinic, Kelana Jaya 0378808486. Alhamdulillah lagi bertambah turun. Nak slim, kenalah jumpa Dr dan ikut nasihat Dr. (Rasanya Ustaz Hasrizal pun ke klinik Timeless tapi bejumpa Dr Mahathir.)
  • Ustazah tak makan nasi 3 bulan. Selepas itu, oklah dah boleh makan nasti tapi masih kurangkan. Maklumlah umur dah meningkat. kesihatan sangat berharga untuk dijaga.
  • Ustazah tak ambil gula. Sekarang bila dah slim, ustazah masih kawal pengambilan gula dan hari-hari minum kopi senyum untuk maintain.
  • Banyakkan makan sayur, buah, protein dan hindari karbohidrat atas nasihat Dr ketika tempoh diet.
  • Bersenam setiap hari walaupun sekejap.


Inilah diet ustazah, Alhamdulillah dengan gandingan semua ini, ustazah dah turun 16kg, niat mesti betul. Slim sihat untuk mudah ibadat, mudah bekerja mencari rezeki, jauh dari penyakit mebahaya. Ameen

Gambar ustazah bersama Dr Mahathir dan Dr Lina, Alhamdulillah dengan izin Allah program Dr berdua ini telah membantu ramai orang menurunkan berat badan secara sihat.





-Shams Ali-

2 comments:

traveller said...

Siapa nak try beraya diperantauan?best!!satu pergalaman yg berbeza.kat perth pun ada holiday bungalows run by a muslim malaysian family. memang harga berpatutan dan service thumb up lah.mahira holiday homes.boleh call +60123360098. Memang seronok pakej raya di perth.ada pengalaman berpuasa,terawih dan sambut raya.cubalah!

Ummi Jual Vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Nak Kurus Dengan Cepat

Saturday, 26 January 2013

TERBONGKAR! Rahsia Kurus Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

Semalam saya sekadar mencoretkan di FB dedikasi saya kepada teman-teman seperjuangan saya di whatsapp -Group Jihad Untuk Sihat atau singkatannya JUS. Bermula dari awal Januari tempoh hari, kami berhimpun dengan matlamat untuk sihat. Sihat agar terus ringan untuk menunaikan ibadat dan kuat untuk menyumbang kepada ummat.

Dalam tempoh 25 hari ini, ada pelbagai fasa dan rasa yang saya lalui. Sungguh kehadiran teman-teman JUS saya terutamanya Kak Najibah yang memberikan saya semangat dan inspirasi untuk bermula. Setelah bermula mereka setia di sisi, mendokong dan menyokong saya.

Kehadiran mereka adalah rahmat dari Allah untuk saya.

Justeru, saya menyatakan penghargaan kepada mereka di Facebook saya setelah 6kg berjaya dinyahkan. Bagi saya yang sememangnya gemuk ini kehilangan 6kg tidak ketara mana perubahan tubuh, tapi saya dapat merasakannya dan ia nikmat yang cukup besar untuk saya syukuri.

Tanpa disangka-sangka ramai pula teman-teman yang komen dan minta tips bagaimana saya nyahkan 6kg tersebut. Dek kekangan masa yang ada saya belum bejaya mengolah dengan baik perjalanan saya selama 25 hari tersebut. Walaubagaimanapun saya kongsikan rahsia Ustazah Siti Nor Bahyah yang berjaya nyahkan 16kg dari berat beliau. Saya baru bermula tetapi Al-Fadhilah Ustazah sudah pun berjaya.

InshaAllah saya akan berusaha untuk kongsikan perjalanan saya secepat mungkin.

Mari kita lihat rahsia Al-Fadhilah Ustazah


  • Doa tanpa jemu, doa hari-hari besungguh dan Ustazah berkesempatan untuk berdoa di depan Ka'abah. Alhamdulillah biarpun lama menunggu, akhirnya Allah kabulkan.
  • Ustazah minum kopi senyum :) Ramuan makanan sunnah dalam kopi senyum sangat bagus untuk kesihatan dan rahsia awet muda. Ramai yang dah cuba. InshaAllahm jika digandingkan dengan kurangkan makan nasi atau tak makan nasi untuk sementara waktu ganti dengan protein seperti ayam, ikan, banyakkan makan sayur. InshaAllah boleh turun 4-6kg. Nak cuba kopi senyum, sila call agenya di 0134712984 @ 0163267882. Kalau nak turun lebih banyak lagi ikuti langkah seterusnya.
  • Ustazah dapatkan menu diet dan nasihat serta pemeiksaan kesihaan dari Dr Lina di Timeless Clinic, Kelana Jaya 0378808486. Alhamdulillah lagi bertambah turun. Nak slim, kenalah jumpa Dr dan ikut nasihat Dr. (Rasanya Ustaz Hasrizal pun ke klinik Timeless tapi bejumpa Dr Mahathir.)
  • Ustazah tak makan nasi 3 bulan. Selepas itu, oklah dah boleh makan nasti tapi masih kurangkan. Maklumlah umur dah meningkat. kesihatan sangat berharga untuk dijaga.
  • Ustazah tak ambil gula. Sekarang bila dah slim, ustazah masih kawal pengambilan gula dan hari-hari minum kopi senyum untuk maintain.
  • Banyakkan makan sayur, buah, protein dan hindari karbohidrat atas nasihat Dr ketika tempoh diet.
  • Bersenam setiap hari walaupun sekejap.


Inilah diet ustazah, Alhamdulillah dengan gandingan semua ini, ustazah dah turun 16kg, niat mesti betul. Slim sihat untuk mudah ibadat, mudah bekerja mencari rezeki, jauh dari penyakit mebahaya. Ameen

Gambar ustazah bersama Dr Mahathir dan Dr Lina, Alhamdulillah dengan izin Allah program Dr berdua ini telah membantu ramai orang menurunkan berat badan secara sihat.





-Shams Ali-

2 comments:

traveller said...

Siapa nak try beraya diperantauan?best!!satu pergalaman yg berbeza.kat perth pun ada holiday bungalows run by a muslim malaysian family. memang harga berpatutan dan service thumb up lah.mahira holiday homes.boleh call +60123360098. Memang seronok pakej raya di perth.ada pengalaman berpuasa,terawih dan sambut raya.cubalah!

Ummi Jual Vitamin said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Nak Kurus Dengan Cepat